❝ Hoe pas je de producten van Curls Control toe voor prachtige bouncy krullen in controle ❞  

Hi, ik ben Nancy. Ik heb type krul 2C met af en toe een 3A. 

Namens Curls Control mag ik jullie meenemen in mijn reis naar de perfecte krul en ik kan je zeggen, wat ben ik gegroeid in mijn kennis. Uiteraard met alle begeleiding van het bedrijf maar mijn kennis deel ik heel graag met je. In duidelijke stappen leg ik je mijn routine uit met tips en weetjes.Na aanleiding van vragen over hoe het mooiste resultaat kan worden behaald met het gebruik van de producten, heb ik opgeschreven hoe ik te werk ga. 

Een eerste tip: probeer mijn routine... Uiteraard zijn de hoeveelheden voor iedereen anders. Denk aan je lengte, hoeveelheid haar en de structuur.

Onder de douche gebruik ik de Clarifying shampoo (eens in de 4 à 5 weken), de Cleanser en de Moisturizer. Buiten de douche de Curl Crème en de Curl Definer. Doe vooral hoe jij het zelf fijn vindt. 

Schone start

Het is van belang voordat je start met de superfijne producten van Curls Control om je krullen goed te reinigen. Ook al volg je misschien de CG-methode, je kunt toch een build-up creëren. Was je krullen met de Clarifying  (Detox) shampoo. Advies is om dit eens in de 4 à 5 weken te ondernemen. Zodra je haar wat ruw aanvoelt is het schoon en gestript van build-up. Sluit altijd af met onze cleanser om weer balans te krijgen voor zowel hoofdhuid als je haar.

Sluit niet af met koud water, tenslotte moeten de schubben openblijven zodat vocht, voeding en de verzorging nog in het haar kunnen.


Stap 1: De cleanser:
Ik was mijn haar 2x met de cleanser - alleen op de hoofdhuid, breng dit op verschillende plekjes aan en goed door masseren. Tijdens het door masseren stimuleer je de doorbloeding van je hoofdhuid en de olie moleculen weken het vuil los van je haar. Doe dit zorgvuldig. Tijdens het uitspoelen je hoofd naar achteren brengen en zo spoel je met lauw water de shampoo uit je krullen. Je reinigt nu vanzelf de rest van je haren omdat ze in aanraking komen met de cleanser. Niet afsluiten met koud water.

Balans:

Nu volgt er een heel belangrijk onderdeel.
Nadat jij je krullen hebt gewassen breng je vocht in je krullen. Crunch het vocht in je krullen totdat je dat spons geluidje hoort maar je geen vocht meer verliest. Overal moet je dat spons geluidje horen. Nu heb je moisture balans, oftewel vocht balans in je krullen. Doe je dit niet en zijn je krullen te nat neemt het geen voeding meer op. Kijk maar op je badmatje, je producten verdwijnen daar i.p.v. in je krullen. Zonde van het product maar ook zeker voor je krullen, ze blijven pluizen.  Zie je krullen als een vloeitje, zodra het vol zit neemt het niets meer op.

Stap 2: De moisturizer: Nog zo’n belangrijkste gedeelte om het pluizen onder controle te krijgen. 
Breng altijd de moisturizer aan op het vochtige haar (zie boven balans)

Mijn krullen reiken tot aan mijn schouder en heb best een dikke bos. Soms verdeel ik daarom mijn haren in twee delen. Het bovenste deel zet ik boven op mijn hoofd vast met een klem.

Ik werk vanaf de punten omhoog naar mijn hoofd. Ik kneed (crunch) het product stevig naar boven in mijn haren. Kam/borstel vanaf de punten zachtjes je krullen uit en nogmaals crunchen. Crunch het product goed in je krullen. Je voelt nu dat je krullen verzadigd raken met de moisturizer. Voel jij dit niet breng dan nog een klein beetje moisturizer aan.

Het tweede deel behandel ik hetzelfde. Raak goed je bovenste laag en onthoud: waar geen product zit ontstaat weer pluis! Dus behandel zorgvuldig de bovenste laag, dit staat het meeste bloot aan de zon of verwarming en verliest het snelste vocht waardoor er pluis ontstaat. Ook best logisch als je er zo over nadenkt toch? 

Ik laat alle krullen naar beneden bungelen en crunch alles nogmaals goed door mijn haar. Gooi de krullen naar rechts en links en crunch ook zo. Kam of borstel je krullen door met de Sawa Brush of onze Phuse krullen kam. Sommigen doen het met hun vingers alleen vind ik dan dat je niet goed de producten kunt verdelen. Crunch nogmaals. 

Mijn haar is nog steeds wat vochtig en als het goed is verlies je bijna geen vocht of product. Mis je dat spons geluidje voeg dan nog extra wat vocht toe met de vernevelaar. 

Dan voel ik aan mijn krullen of ik nog ergens plek tegenkom die droog/ruw aanvoelt. (Meestal mijn nek krulletjes) Hiervoor pak ik de vernevelaar met het selfmade product of ik verdun een heel klein beetje moisturizer met water en behandel dat ruwe plekje waar nog niets zit (voor het maken van ons selfmade product voor in de vernevelaar verwijs ik je door naar de tutorials op de website of social mediakanalen).

De moisturizer spoel ik niet uit. Mijn krullen zijn rijkelijk voorzien van high lights. Ik weet het, het is niet zo goed voor mijn krullen maar het staat zo gezellig. Afhankelijk van jouw krullen (hoe beschadigd/droog/pluizig ze zijn) kun je de moisturizer helemaal, een beetje of niet uitspoelen. Dit is een kwestie van experimenteren.

Stap 3: De curl crème: Dit onderneem ik hetzelfde als met de moisturizer.
Gebruik hier de helft van wat je gebruikt van de Moisturizer. Voor mijzelf gebruik ik een hoeveelheid Curl Crème ter grootte van €1 (voor jou misschien 50 cent of €2, dat moet je uitproberen omdat dit voor iedereen anders is). 

Kneed de curl crème ook weer flink in je krullen en verdeel het zorgvuldig met de Sawa brush of met de Phuse krullenkam en crunch, crunch en crunch. Zorg ervoor dat je dat spons geluidje blijft horen voor de balans.

Tijd voor de styling:

Mijn krullen crunch ik alleen, een twirl leggen werkt voor mijn krullen niet. (Type krul 2c en af en toe een 3C)

Termen als Rake & shake (je krullen schudden) Clumps maken met de Sawa Brush (dikke krullen maken), twirl leggen (draai geven) etc Hoe je dit toepast vind je op facebook of instagram Curls Control.official. Doe vooral wat fijn is voor jouw krullen en hoe jij ze graag draagt. 


Stap 4: Laatste stap, de Curl Definer, nog zo’n GE-WELDIG product ♥
Echt een topper voor mijn krullen en kan echt niet meer zonder. Het brengt voor mijn krullen extra volume, hold, definitie en die fijne extra boost zonder mijn krullen te verzwaren of vettig te worden.

Verdeel de Curl Definer over je handen en begin met het aanbrengen bij de haaraanzet. Probeer de hoofdhuid te vermijden. 

Advies voor Korte krullies +/- 1 euro | Half lang 1 1/2 euro | Lang 2 euro.

Je kunt de curldefiner ook inbrengen door het per passe aan te brengen of je laat je krullen naar beneden vallen en brengt het ineens aan. Crunch, crunch en crunch. Breng het product zorgvuldig aan.Wil je een mooie cast creëren onderneem dan deze volgende stap anders ga je nu je krullen laten drogen of diffusen. 

Stap 5: Harde cast creëren.
Ik hou ervan om een goede hold in mijn krullen te hebben en de cast zorgt ervoor dat tijdens het drogen van de krullen het vocht in mijn krullen blijft. Wederom laat ik weer naar beneden bungelen. Dan pak ik een hydrofiel doek (of een oud katoenen T-shirt) en dep/crunch met beleid wat vocht uit mijn haren. Ik verdeel weer ongeveer een euro Curl Definer in mijn handen en kneed dit in mijn krullen, je hoort nu niet meer dat spons geluidje, mooi, dan gaat het volgens plan. Schrik niet, je krullen voelen hard aan maar deze scrunch je eruit. Lees even verder.

Drogen van krullen
Koud/lauwe stand, langzaam drogen is voor mijn krullen het beste. Aan de lucht drogen is de andere optie.

Belangrijk: eigenlijk is alles belangrijk 
TIJDENS HET DROGEN  NIET MEER AAN JE KRULLEN KOMEN!! Waarom, tijdens het drogen fixeren de producten zich in en om je krullen, verstoor je dit proces dan gooi je de fixatie overhoop!

Harde Cast:
Nu je krullen 100% droog zijn ga je de cast eruit scrunchen, zachtjes knijpen en niet wrijven, zorg ervoor dat je krul in de bundel blijft.

Voilà, Bouncy, zachte krullen, springerig, zonder pluis, vol met volume en ik weer helemaal blij.

Tip 1:
Zie ik tijdens het drogen al dat een pluk wat pluizig opdroogt pak ik de vernevelaar en spuit dit lekker op mijn krul. Ruikt ook zo heerlijk!

TIP 2:
Wil je volume, steek dan je handen in je haren tot aan je hoofdhuid (vermijd de bovenste zijde) en schud je krullen lekker los. Heb je een dikke 3 type krul, haal dan je bundels rustig los vanaf je hoofdhuid. Je creëert zo een natuurlijke volume. Je kunt ook je bundels voorzichtig uit elkaar halen. Doe dit vanaf je hoofdhuid.

Tip 3:
‘s Avonds slaap ik met een ‘pine-apple’ op mijn hoofd of een lage knot in mijn nek. Soms ook met een zijde sleepcap, moet eerlijk zeggen dat ik er niet zo aan kan wennen. Ervaar ik in de ochtend wat pluis, pak ik de vernevelaar (met het selfmade product) en behandel ik de plukken die pluizig zijn. Ik spuit de pluk in, zorg dat overal product zit, crunch, kam het door en draai of crunch de pluk.

Niet meer aanzitten – met de diffuser of aan de lucht laten drogen - klaar!

Tip 4:
Voelen je haren vettig of slap aan, dan heb je te veel product gebruikt en waarschijnlijk nog niet helemaal de balans te pakken. Maar het kan ook zijn dat het tijd is voor een final-wash met de Clarifying (detox) shampoo. Is je haar nog pluizig, dan heb je te weinig Moisturizer gebruikt.

Naarmate je de producten langer gebruikt, zul je merken dat je haar gezonder wordt en je minder van de producten nodig hebt. 

Het lijkt een heel verhaal maar ik wilde het graag duidelijk uitleggen. Het wordt heel snel een routine en kun je met 10 minuten je krullen verzorgd hebben. Drogen is en blijft een geduldig werkje.

Op facebook/instagram of de website vind je verschillende tutorials met uitleg.

Onthoud: LESS IS MORE!!! EN EXPERIMENTEER VAN DAARUIT.

Heb jij je haren veel gestyled, realiseer je dan dat je haar mogelijk erg beschadigd is. Trek 30 keer aan een elastiekje en het zal breken, dit geldt ook voor je haar. Door het te stijlen raakt het beschadigd en breekt het af. Belangrijk is dat je je haar goed gaat/blijft verzorgen. Langdurig gebruik van de producten van Curls Control zal bijdragen aan herstel en de juiste verzorging van je beschadigde haar. En niet tussendoor meer stijlen hè want dan begint het proces opnieuw.

Daarnaast ga ik naar een CC1 gecertificeerde krullenkapper, deze kappers hebben echt verstand van krullen!  Niet iedere kapper is een getrainde krullen-kapper en heeft verstand van krullen. Krullen knippen is en blijft een vak apart.
 

Alvast super veel fun van je krullen onder controle  ✘ ✘ ✘  
Lieve groet,
Nancy @curslcontrolofficial.nancy
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.