Op ma-vr voor 16:30 besteld, vandaag verzonden!
Curls Control = CG Proof
450+ klanten beoordelen ons met een 9.5 ⭐️
  • Nederlands
  • Wist je dat ..

    Curls Control - 06 / Apr / 2023

    Wist je dat ..

    Wist je dat ongeveer 80% van onze krullen bestaat uit vocht. Niet verwonderlijk dat als de zon schijnt een "ontploffing" ontstaat. Maar hoe voorkom je dit?

    Krullend haar is prachtig, maar het kan ook een uitdaging zijn om het goed te verzorgen. Mensen met krullend haar weten dat het vinden van de juiste producten en het beheersen van hun lokken niet altijd gemakkelijk is. Maar wist je dat er één essentieel element is dat krullend haar nodig heeft om er op zijn best uit te zien? Vocht.

    Het is waar: ongeveer 80% van krullend haar bestaat uit water. Dit is te wijten aan de structuur van krullend haar. In tegenstelling tot steil haar, is krullend haar opgebouwd uit vele lagen, die samen een spiraalvormige structuur vormen. Deze structuur zorgt ervoor dat vocht in de haarlokken kan doordringen en vastgehouden kan worden.

    Wanneer krullend haar niet voldoende vocht krijgt, kan het droog en pluizig worden. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je krullend haar gehydrateerd blijft. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat jouw krullend haar altijd optimaal gehydrateerd blijft:

    1. Gebruik een hydraterende shampoo en verzorging. Kies een shampoo en conditioner/leave-in die speciaal zijn ontworpen voor krullend haar. Deze producten bevatten vaak ingrediënten die vocht vasthouden en het haar hydrateren. Vermijd shampoos die sulfaten bevatten, omdat deze de natuurlijke oliën van het haar kunnen wegwassen.
    2. Gebruik leave-in/conditioner.  Een goede conditioner of leave-in is nodig te gebruiken om je krullen extra vocht te geven maar ook om te behouden. Belangrijke oliën zoals bijvoorbeeld arganolie, jojobaolie of kokosolie helpen om het haar te hydrateren en te beschermen. Deze bevinden zich uiteraard in de juiste hoeveelheden in de producten van Curls Control.
    3. Gebruik eens in de maand een haarmasker, of wanneer jij denkt dat je krullen dit nodig hebben. Onderneem dit met onze moisturizer. Het voed, hydrateert en herstelt je vochtbalans. Dit helpt het om droog en pluizig haar te bestrijden en de natuurlijke glans van je krullen te herstellen.
    4. Beperk het gebruik van hitte-tools of eigenlijk, liever niet. Föhns, stijltangen en krultangen kunnen het haar beschadigen en de natuurlijke vochtbalans verstoren. Probeer je haar zoveel mogelijk op natuurlijke wijze te drogen of gebruik een diffuser bij het föhnen op een niet te warme stand.
    5. Bescherm je haar tegen de zon. UV-stralen kunnen schadelijk zijn voor het haar en de natuurlijke vochtbalans verstoren. Draag een hoed of gebruik een leave-in conditioner met UV-bescherming om je krullen te beschermen tegen de zon.

    Door deze tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat jouw krullend haar altijd gehydrateerd blijft en er op zijn best uitziet. Vergeet niet dat hydratatie de sleutel is tot gezond en glanzend haar, vooral als het gaat om krullend haar!

    Laat een reactie achter

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden