Op ma-vr voor 16:30 besteld, vandaag verzonden!
Curls Control = CG Proof
450+ klanten beoordelen ons met een 9.5 ⭐️
 • Nederlands
 • Bekijk alle krultypes

  Bekijk alle krultypes

  Het is belangrijk om erachter te komen welke type krul jij hebt om zo de juiste behandeling te kiezen. Onderstaande methode is bedacht door Andre Walker, de haarstylist voor The Oprah Winfrey Show. Zoek jouw krultype voor het beste resultaat!

   

  2A

  Lichte “S”-golven in het haar. Het haar ligt dicht tegen het hoofd en krullen veren niet op. Dit is vaak fijn en dun haar en is makkelijk te stylen. Het kan eenvoudig steil of krullend gemaakt worden.

  2B

  Iets meer “S”-golven in het haar dan bij type 2A. Ook dit type ligt dicht tegen het hoofd en veert niet op. Dit haartype is wat moeilijker te stylen dan 2A en heeft de neiging te pluizen (frizz).

  2C

  Dit haar is vaak wat dikker en grover van structuur en heeft meer krullen dan types 2A en 2B. Dit haartype is lastiger te stylen en je zal ook meer last hebben van pluizend haar. Vaak heeft dit haartype een steile onderlaag of juist een meer krullende onderlaag (pijpenkrullen).

  3A

  Type 3A-krullen hebben een duidelijk “S”-patroon. Krullen zijn goed gedefinieerd en springen op. Van nature zijn de krullen groot, los en glanzen vaak mooi. 3A-krullen hebben een diameter van stoepkrijt. Over het algemeen is dit haartype eenvoudig steil te maken. De verschijningsvorm van 3A-krullen is sterk afhankelijk van het klimaat.

  3B

  Krullen die zeer gedefinieerd, springerig en volumineus zijn. Variërend van opverende ringkrulletjes tot strakke kurkentrekker-krullen. De diameter is ter grootte van een markeerstift. Dit textuurtype is moeilijk steil te maken, maar het kan wel. 3B-krullen glanzen over het algemeen niet heel erg en de structuur kan vrij grof zijn.

  3C

  Strakke kurkentrekker krulletjes, veel volume en een diameter van een potlood of rietje. De krullen kunnen kinky zijn (zigzag gekruld) of zeer strak gekruld met zeer veel haar opeen gepakt. Over het algemeen is het mogelijk om dit haartype steil te maken, maar het is veel moeilijker dan bij haartypes 3A en 3B. 3C-krullen zijn vaak fijn van structuur.

  4A

  4A-krullen zijn strak opgerold en hebben een “S” patroon. Het haar is beter gehydrateerd dan 4B-krullen en heeft een duidelijk krulpatroon. De diameter van de spiralen komt dicht bij dat van een haaknaald.

  4B

  Dit type heeft een “Z”-patroon en minder gedefinieerde krullen. In plaats van rond te krullen of te spiralen buigt 4B-haar met scherpe hoeken als de letter Z. Dit haartype voelt katoenachtig aan. Dit is zeer kwetsbaar haar, dus wees uiterst voorzichtig als je het stylt! Dit haartype kan variëren van fijn en dun tot dradig-grof met zeer veel strengen dicht opeen gepakt. 4B-krullen krimpen tot wel 75% van hun werkelijke lengte.

  4C

  Dit haartype bestaat uit krulpatronen die erg mooi krullen indien deze goed voorzien worden van moisturizer. Vocht en voeding zijn erg belangrijk. Een curl creme of een curl definer zijn niet nodig omdat deze krul tot 75% in kan krullen tijdens het opdrogen. De structuur van 4C-krullen kan variëren van fijn, dun en superzacht tot dradig, grof met dicht opeengepakt haar. Deze type krul wordt vaak getwist of gecrunched (vlechten of draaien).