Op ma-vr voor 16:30 besteld, vandaag verzonden!
Curls Control = CG Proof
450+ klanten beoordelen ons met een 9.5 ⭐️
 • Nederlands
 • Buildup, wat is dat eigenlijk?

  19 / Sep / 2022

  Buildup, wat is dat eigenlijk?

  Wat is buildup & hoe ontstaat het?

  Krullend haar kan prachtig zijn, maar soms kan het ook een uitdaging zijn om te verzorgen. Een van de grootste uitdagingen bij krullend haar is het voorkomen van build-up. 

  Maar wat is build-up precies? Build-Up is een opeenhoping van afvalstoffen, product resten, talg, oliën en vuil in het haar. Dit kan ervoor zorgen dat je krullen er dof, pluizig, vettig en futloos uitzien, en het kan zelfs leiden tot haarbreuk en andere haar en hoofdhuid problemen.

  Build-up is dus een laag van product resten en vuil die zich op de haarschacht opbouwt. Krullend haar is extra gevoeliger dan gewoon stijl haar omdat de structuur compleet anders is en van nature droger .

  Gelukkig zijn er een aantal manieren om build-up in krullend haar te voorkomen. Hieronder vind je een aantal tips:

  1. Gebruik de juiste producten. Kies voor producten die speciaal zijn ontwikkeld voor krullend haar, en die hydraterend zijn.
  2. Vermijd siliconen, uitdrogende alcohol, mineralen, sulfaten en zware oliën.
  3. Was je haar regelmatig. Het is belangrijk om je haar regelmatig te wassen om build-up te voorkomen. Kies voor een milde shampoo die speciaal is ontworpen voor krullend haar en die geen sulfaten bevat, omdat deze het haar kunnen uitdrogen.
  4. Gebruik eens in de 5 à 6 weken de clarifying/detox shampoo. Zodra je merkt dat er build-up ontstaat, kun je een clarifying/detox shampoo gebruiken om je haar diep te reinigen en de ophoping van producten en vuil te verwijderen. Gebruik deze shampoo echter niet te vaak, omdat deze het haar kan uitdrogen en echt een strippend effect heeft.
  5. Spoel je haar grondig uit. Spoel je haar na het wassen grondig uit om alle resten van shampoo en conditioner te verwijderen.
  6. Sluit altijd af met onze cleanser, krullenshampoo om je haarschubben deels te sluiten en je PH waarde van je hoofdhuid te herstellen.
  7. Beperk het gebruik van stylingproducten. Gebruik geen stylingproducten met siliconen, uitdrogende alcohol en zware oliën. 
  8. Gebruik een haarmasker. Gebruik regelmatig een diep hydraterend haarmasker om je haar extra te voeden en te voorkomen dat het droog wordt en vatbaar voor build-up. Gebruik hiervoor onze moisturizer 4 in 1 product. Zie de flyer.

  Samengevat;

  Hoe herken je buildup

  1. Vettig uitziende krullen
  2. Geen glans
  3. Geen krul
  4. Verzwaring van het haar
  5. Geen veerkracht 

  Hoe ontstaat build-up:

  1. Het niét detoxen eens in de 4, 5 à 6 weken
  2. Natuurlijke opbouw talg en een opbouw van oliën aangemaakt door ons lichaam
  3. Het niet goed wassen van je hoofdhuid 
  4. Niet uit wasbare Siliconen 
  5. Product opbouw
  6. Door middel van transpireren op onze hoofdhuid. (Ons lichaam verwijderd afvalstoffen via onze poriën)
  7. Cocosvet: deze maskeert het probleem pluis, maar zorgt voor een mega buil-up. Dit is doormiddel van +/- 10x detoxen pas verwijderd 

  Belangrijk:

  1. Eens in de 5 à 6 weken onderneem je een Detox/Clarifying shampoo
  2. Gebruik na het detoxen eventueel een masker. De moisturizer rijkelijk aanbrengen als een masker, zie flyer of vraag bij een Curls Control verkooppunt om advies
  3. Creëer Balans tussen vocht, voeding en verzorging 


  Succes en veel plezier van je krullen.

  Als je deze tips volgt, kun je de build-up in krullend haar voorkomen en je krullen gezond en glanzend houden. Onthoud dat het belangrijk is om geduld te hebben en je haar de tijd te geven om te herstellen als je al last hebt van build-up. Met de juiste verzorging kunnen krullen er prachtig uitzien en gezond blijven

  • Curls Control Curls Control 19 / Sep / 2022 @ 15:48

   Wat fijn dat wij je konden helpen met deze tips. Mooie bouncy krullen toegewenst ✔️

  • E. Verheij E. Verheij 19 / Sep / 2022 @ 14:52

   Waardevolle informatie, dit verklaard veel voor mij. Nu begrijp ik waarom mijn hoofdhuid wat vettig aanvoelde, mijn krullen er wat foezelig uitzagen en minder krulde. Bedankt voor deze tips :-)

  Laat een reactie achter

  What are your experiences? Read or write a review here.

  *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  * Verplichte velden