Op ma-vr voor 16:30 besteld, vandaag verzonden!
Curls Control = CG Proof
450+ klanten beoordelen ons met een 9.5 ⭐️
  • Nederlands
  • How to: Curly Girl Methode met Curls Control producten

    Curls Control - 23 / Aug / 2023

    How to: Curly Girl Methode met Curls Control producten

    Wil je jouw krullenbos optimaal verzorgen en weer laten stralen? Simpele uitleg over de CG proof methode oftewel de Curly Girl Methode. Wij vertellen je stap voor stap hoe je onze Curls Control producten gebruikt volgens de Curly Girl Methode.

    Curly Girl Methode: hoe, wat en waarom deze methode volgen

    Worstel je met pluizig en ongedefinieerde krullen? Geen paniek, de oplossing is binnen handbereik! De Curly Girl Methode komt hier om de hoek kijken en belooft een wereld van verschil voor jouw krullen. Het geheim zit hem in de juiste ingrediënten, die hydrateren en definiëren om je krullen optimaal te verzorgen. Wil je weten hoe je de producten van Curls Control kunt gebruiken om het Curly Girl methode stappenplan toe te passen? In deze blog leggen leg we het stap voor stap uit. Eerst even de uitleg van de Curly Girl Methode.

    Wat is de Curly Girl Methode?

    Waarschijnlijk heb je weleens van de Curly Girl Methode gehoord, maar wat is het nu eigenlijk? De methode is een populaire haarverzorgingsroutine die specifiek is ontworpen voor de unieke structuur van krullend haar. Het geheim van deze methode zit in het gebruik van de juiste producten. Door schadelijke ingrediënten zoals sulfaten, siliconen, uitdrogende stoffen en zware oliën te vermijden, geef je je krullen de ruimte en zorg die ze verdienen maar ook zeker nodig hebben.

    De Curly Girl methode is dus dat wat hierboven staat beschreven, het vermijden van ingrediënten in krullend haar producten.
    Laat je niet overrompelen door allerlei FB groepen. Een voorbeeld: Je krullen föhnen met een vergiet raden wij dan ook af, je verhit het metaal wat schade brengt aan je krullen. Ook best logisch toch.

    Met de Curly Girl methode, oftewel producten die CG proof genoemd mogen worden en daarnaast voldoen aan bovenstaande criteria kun je je krullen intens verzorgen. Krullend haar heeft een andere structuur dan 'gewoon' haar en dient dan ook anders verzorgd te worden.

    Neem bijvoorbeeld siliconen. Deze leggen een laagje om het haar waardoor de broodnodige ingrediënten niet in het haar opgenomen kunnen worden. Resultaat, je krullen zien er even leuk uit maar ze missen daardoor de voeding en niet te vergeten vocht!

    Producten voor jouw krullen zullen je krullen moeten voeden en daardoor verzorgen. Oftewel intens je krullen hydrateren, definiëren en je krullen hierdoor gezonder dan ooit tevoren maken. Geen pluizig haar meer en geen ongedefinieerde krullen. Met de Curly Girl Methode herontdekken veel vrouwen de schoonheid van hun krullen en stralen ze met gezonde, veerkrachtige lokken die gezien mogen worden. En dat zonder gebruik van schadelijke ingrediënten, maar met veel respect voor je haar en het milieu..

    CG krullen knippen bestaat daarom ook niet. Je kunt namelijk niet knippen met de CG methode, heel raar gegeven, CG knippen. Wel kun je bij je kapper vragen of ze via de CG methode krullen verzorgen.

    Curly Girl Methode: het stappenplan

    Wil jij weten hoe je de Curly Girl Methode kunt toepassen? Wij leggen de stappen graag uit. Om de methode zelf uit te kunnen voeren, is het belangrijk dat je de juiste Curly Girl producten in huis hebt. Welke dat zijn, leggen we hieronder voor je uit. Gebruik ze in de juiste volgorde en lees hoe je ze op de juiste manier aanbrengt.

    Stap 1: Clarifying shampoo

    De eerste stap van de Curly Girl Methode is het gebruik van de Clarifying shampoo. Deze sulfaatvrije shampoo verwijdert alle opgebouwde resten en zorgt voor een diep reinigende en verfrissende wasbeurt. Het is belangrijk om deze shampoo eens in de 4-5 weken te gebruiken, om uitdroging te voorkomen. Hiermee creëer je de perfecte basis voor de rest van je haarverzorgingsroutine.

    Stap 2: Milde Curly Girl shampoo

    Heb je je haar ontdaan van build-up? Gebruik dan nu een verzorgende en licht reinigende Cleanser. Deze sulfaatvrije shampoo zorgt voor een milde reinigingsbeurt en beschermt de vocht- en oliebalans van de hoofdhuid. De shampoo past perfect binnen de Curly Girl Methode. Het is namelijk geheel vrij van sulfaten, siliconen en parabenen. Met deze shampoo geef je je krullen de liefdevolle verzorging die ze nodig hebben, terwijl je tegelijkertijd zorgt voor een gezonde hoofdhuid en stralend haar.

    Stap 3: Hydraterende conditioner

    Nu je jouw krullenbos goed hebt gereinigd, is hydratatie een belangrijke volgende stap. Dit product is een absolute must-have in de Curly Girl Methode, omdat het de krullen voorziet van het nodige vocht. Mooi krullend haar bestaat namelijk voor 80% uit vocht. Met een goede Moisturizer bied je deze hydratatie en verzorging. Met zijn 4-in-1-formule herstelt het de krullen van binnenuit en zorgt het voor een ongelooflijke zachtheid.

    Stap 4: Stylen

    De vierde stap draait om het verstevigen en versterken van je krullen. En daar komende de Curl Crème en de Curl Definer om de hoek kijken. De Curl Crème definieert en versterkt de krul, waardoor je veerkrachtige en prachtige lokken krijgt. Hoe gebruik je de crème? Breng het aan op vochtig haar en crunch vanaf de punten omhoog richting de hoofdhuid.

    Gebruik vervolgens de Curl Definer. Deze Curly Girl gel brengt volume, hold en definitie van je haar. Zo creëer je pas écht veerkrachtige krullen. Verdeel het over beide handen en breng het aan bij de haaraanzet. Crunch je krullen weer en laat ze stralen! Laat alle producten goed intrekken en ga over naar de laatste stap!

    Stap 5: Drogen

    Nu je haarverzorgingsroutine erop zit, is er nog een laatste stap te volgen. Namelijk het drogen van je haar. Volgens de Curly Girl Methode zijn er verschillende manieren om je haar te drogen, afhankelijk van je voorkeur en haartype. We lichten ze hieronder even kort voor je toe:

    • Föhn met diffuser-kop: Met 9 lange pinnen houdt de diffuserkop krullen vast tijdens het drogen. Dit zorgt voor prachtig gedefinieerde, volumineuze en veerkrachtige krullen, zonder pluis. Gebruik de föhn op een lage warmtestand en maak cirkelvormige bewegingen om je krullen te stylen.
    • Hydrofiele doek: De hydrofiele doek neemt alleen vocht op en laat je kostbare haarproducten intact. Je kunt er ook voor kiezen om met de hydrofiele doek te ploppen. Wikkel de doek om je hoofd en laat het vocht voorzichtig absorberen. Zo verminder je pluis en behoud je de krulvorm.
    • Aan de lucht drogen: Natuurlijk kun je jouw haar ook aan de lucht laten drogen. Nadat je het hebt verzorgd met de producten uit de vorige stappen, raak je je haar niet meer aan. Laat de natuur zijn werk doen en geniet van prachtig gedroogde, glanzende en pluisvrije krullen.

    Curly Girl producten kopen bij Curls Control

    Bij Curls Control vind je alles wat je nodig hebt voor de Curly Girl Methode. Al onze producten zijn speciaal ontwikkeld voor de structuur van krullend haar. Ze zijn volledig vrij van sulfaten, parabenen en siliconen. Ontdek onze unieke productlijn nu zelf en geniet van prachtige en gezonde krullen. Heb je nog vragen over de Curly Girl Methode? Of wil je meer weten over onze producten? Wij geven je graag persoonlijk advies. Bestel nu bij Curls Control en geef je krullen de liefde die ze verdienen!

    Laat een reactie achter

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden