Op ma-vr voor 16:30 besteld, vandaag verzonden!
Curls Control = CG Proof
450+ klanten beoordelen ons met een 9.5 ⭐️
 • Nederlands
 • Zilvershampoo: Voor stralend blond haar

  Curls Control - 28 / May / 2023

  Zilvershampoo: Voor stralend blond haar

  Wat is zilvershampoo, welke ingrediënten zitten erin, waarom je het zou moeten gebruiken, hoe je het kunt gebruiken en waar je op moet letten bij het kiezen van een zilvershampoo

  Als je ooit blond haar hebt gehad, ben je waarschijnlijk bekend met de frustratie van gele tinten die na verloop van tijd kunnen ontstaan. Gelukkig is er een handige oplossing: zilvershampoo. In dit artikel zullen we bespreken wat zilvershampoo is, de ingrediënten die het bevat, waarom je het zou moeten gebruiken, hoe je het kunt gebruiken en waar je op moet letten bij het kiezen van een zilvershampoo.

  Wat is een zilvershampoo?

  Zilvershampoo is een speciaal type shampoo dat is ontwikkeld voor mensen met blond, geblondeerd of grijs haar. Het doel van zilvershampoo is om ongewenste gele tinten of koperkleurige tonen in het haar te neutraliseren en het haar een koelere, zilverachtige tint te geven. Het is een populair product onder mensen die hun blonde lokken willen behouden zonder te worden geplaagd door ongewenste verkleuringen.

  Ingrediënten van zilvershampoo

  De belangrijkste actieve ingrediënten in zilvershampoo zijn paarse of blauwe kleurpigmenten. Veelal worden hierbij extracten van blauwe bessen gebruikt. Deze pigmenten worden toegevoegd om de gele tinten in het haar te neutraliseren, aangezien paars en geel complementaire kleuren zijn in het kleurenspectrum. 

  Waarom zou je zilvershampoo gebruiken?

  Er zijn verschillende redenen waarom je zilvershampoo zou moeten overwegen:

  1. Neutraliseert ongewenste gele tinten: Blond haar kan na verloop van tijd gele tinten ontwikkelen als gevolg van factoren zoals blootstelling aan de zon, mineralen in het water of de natuurlijke oxidatie van haarpigment. Zilvershampoo kan deze gele tinten neutraliseren en je haar een frisse, koele uitstraling geven.

  2. Behoudt de haarkleur: Als je je haar hebt geblondeerd of een koele blondtint hebt bereikt, kan zilvershampoo helpen om de gewenste kleur langer te behouden. Door regelmatig gebruik van zilvershampoo kun je de tijd tussen salonbezoeken verlengen en je blonde lokken er op hun best laten uitzien.

  3. Geschikt voor grijs haar: Naarmate we ouder worden, kunnen onze haren grijs worden. Zilvershampoo kan ook worden gebruikt om ongewenste gele tinten uit grijs haar te verwijderen en het een natuurlijke zilverachtige glans te geven.

  Hoe gebruik je zilvershampoo?

  Het gebruik van zilvershampoo is vergelijkbaar met dat van gewone shampoo, maar er zijn een paar extra stappen:

  Lees dit voordat je start; Tips

  1. Bij poreus haar meng je de zilvershampoo met de cleanser (shampoo) om de intensiteit te verminderen. Hierdoor verdun je de pigmenten en voorkom je dat ze te diep in het haar doordringen en blauw haar kunnen veroorzaken.
  2. Voordat je de zilvershampoo op je hele haar aanbrengt, is het verstandig om een test uit te voeren op een klein haarlokje. Breng de verdunde zilvershampoo aan op het lokje en observeer het resultaat. Als het te intens of ongewenst is, kun je de inwerktijd verkorten of het mengsel verder verdunnen.
  3. Begin met een korte inwerktijd, zoals 1-2 minuten, en observeer het effect op je haar. Als je merkt dat het haar de gewenste tint begint te krijgen, spoel de shampoo dan meteen uit.
  4. Hydrateer en verzorg: Poreus haar kan gevoelig zijn en extra verzorging nodig hebben. Gebruik na het gebruik van de zilvershampoo een hydraterende conditioner of haarmasker om je haar te voeden en te herstellen. Onze moisturizer kun je voor beide inzetten voor zowel de verzorging als het haarmasker
  5. Beperk frequentie: Gebruik de zilvershampoo niet te vaak om overmatige kleurafzetting te voorkomen. Eenmaal per week of om de paar wasbeurten kan voldoende zijn om de gewenste resultaten te bereiken zonder overmatige kleurverandering.

  Toepassing;

  1.  Maak je haar nat onder de douche.
  2. Neem een kleine hoeveelheid zilvershampoo in je handpalm en verdeel het gelijkmatig over je haar. Begin bij de haaraanzet en werk naar de punten toe.
  3. Laat de zilvershampoo enkele minuten in je haar zitten. De exacte inwerktijd kan verschillen, over het algemeen wordt een inwerktijd van 3-5 minuten aanbevolen.

  1. Herhaal indien nodig: Als je nog steeds ongewenste gele tinten in je haar hebt, kun je de zilvershampoo opnieuw gebruiken volgens de aanbevelingen op de verpakking.
  2. Spoel je krullen grondig en zorgvuldig uit met warm water om alle resten van de zilvershampoo te verwijderen.
  3. Om de PH waarde van je krullen te herstellen sluit je af met onze cleanser door hiermee het haar nogmaals zachtjes te wassen.
  4. Gebruik onze moisturizer na het wassen om je krullen weer te hydrateren en te verzorgen.

  Waar moet je op letten bij het kiezen van zilvershampoo?

  Bij het kiezen van een zilvershampoo zijn er een paar belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden:

  1. Intensiteit van de paarse of blauwe kleurpigmenten: Zilvershampoos variëren in de intensiteit van de kleurpigmenten die ze bevatten.
  2. Kwaliteit en merk: Overweeg om zilvershampoo te kopen van een betrouwbaar merk dat bekend staat om zijn kwaliteit. 

  Om een zilvershampoo te gebruiken, volg je over het algemeen de onderstaande stappen:

  Als je poreus haar hebt en zilvershampoo wilt gebruiken, is het belangrijk om voorzichtig te zijn om eventuele ongewenste effecten, zoals een blauwe gloed, te voorkomen. Het is namelijk mogelijk dat poreus haar pigmenten sneller absorbeert, waardoor het risico op een te intense kleurtoon of paarse gloed toeneemt. Hier zijn enkele tips om zilvershampoo op poreus haar te gebruiken:

  Wees voorzichtig door het niet te vaak te gebruiken, omdat dit je haar mogelijk een paarse tint kan geven.

  Heb je toch even niet goed opgelet en zijn je krullen toch wat blauw geworden? Was je haar dan gelijk nog een keer met de cleanser.  

  Ben je toch nog wat onzeker loop even binnen bij een verkooppunt bij jou in de buurt. Zij kunnen je top adviseren 

  We hopen dat dit blogartikel je vragen over zilvershampoo heeft beantwoordt. 

  Laat een reactie achter

  What are your experiences? Read or write a review here.

  *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  * Verplichte velden