Zon, zee, strand en krullen - Curls Control

Op werkdagen voor 16:30 besteld, morgen in huis.
 • Nederlands
 • Zon, zee, strand en krullen

  19 / Sep / 2022

  Zon, zee, strand en krullen

  Kijk eens terug in je vakantiefoto’s van de afgelopen jaren. Op hoeveel foto’s sta jij met mooie krullen en sta je uberhaupt wel op een foto?

  Kijk eens terug in je vakantiefoto’s van de afgelopen jaren. Op hoeveel foto’s sta jij met mooie krullen en sta je uberhaupt wel op een foto? Wij gaan samen met de producten van Curls Control daar verandering in brengen.

  Wat doen de zon en warmte met je krullen? Wordt vooral je bovenste laag pluizig?

  Waarheden:

  Eigenlijk best logisch. De bovenkant heeft het meeste te lijden. Als wij onze krullen los dragen ligt de bovenlaag open en bloot, de zon kan daar dus erg goed bij. Je ziet bijna het vocht uit je haren verdampen en je krullen droog worden. Daarom is het ook best logisch dat jij je krullen meer vocht en voeding gaat geven. Dit is een MUST en al helemaal op vakantie en in de zomermaanden.

  Voorbereiding: Begin thuis al met extra verzorging.

  Deeptreatment: Geef je krullen een behandeling door middel van een verzorgingsboost. Was je krullen met de cleanser, belangrijk om deze goed uit te spoelen!!

  Breng in vochtig haar de moisturizer aan, iets meer dan normaal, sla de hydrofieldoek om je hoofd en laat het fijn een uurtje intrekken. Je krullen worden nu goed gevoed door de bio kruiden en verzorgende bestanddelen. Uitspoelen, curl crème erin en drogen volgens jouw eigen routine. Dit zou je in de vakantie nog eens kunnen herhalen. Net zoals jij je na het zonnen heerlijk insmeert om je lichaam te verzorgen, zorg je ook goed voor je krullen!

  Moisturizer: 4 in 1

  Eén van de geheimen van een gezonde bos krullen is voorkomen dat het haar gaat ontploffen (pluizen). Pluis betekend niets minder dan dat je krullen schreeuwen om vocht en voeding. Door elke dag het selfmade product op je haar te vernevelen met de vernevelaar voorkom je pluis. Geef je krullen dus vocht en voeding, zo blijven ze gezond en breken ze niet af en voorkom je tevens een droge hoofdhuid. Een goede Moisturizer bevat kruiden, Aloë Vera en oliën en dat alles biedt de Moisturizer van Curls Control. Deze is divers inzetbaar:

  • Deep Treatment om je krullen een extra verzorgingsboost te geven.
  • Selfmade product: Deze maak je in de vernevelaar. Bodem bedekken met Moisturizer, laagje heet water, goed schudden, aanvullen tot 3/4 met lauw water, schudden en ready. Experimenteer wat voor jou de juiste hoeveelheid en sterkte moet zijn. Dit gebruik je als een onderhoud tussen de wasbeurten door.  
  • Gooi het maar in je zwemtas.
  • Leave-in product. Heb je erge droge krullen laat dan de Moisturizer in je haar, dus niet uitspoelen.
  • Conditioner. Na het wassen met de Cleanser de Moisturizer aanbrengen en uitspoelen. Dit doe je als je krullen gezond zijn of een ietsie pietsie droog.

  Ik ga op vakantie en ik neem mee

  • Een sjaal van zijde of satijn om je krullen te beschermen tegen de zon. Geen katoenen sjaal want deze haalt het essentiële vocht uit je krullen
  • Cleanser zonder sulfaten!
  • Moisturizer
  • Curl definer
  • Onze kleine vernevelaar gevuld met het selfmade product. (ga je vliegen vul hem dan op vakantie bestemming, scheelt weer in ons broodnodige gewicht)
  • Je kussensloop niet vergeten (satijn/zijde)
  • De ribbel elastiekjes uiteraard zonder metaal
  • Hydrofieldoek

  Krullen routine voor op vakantie : het zijn allemaal tips. Probeer uit wat voor jou werkt.

  Een simpele vakantie haarroutine kan er als volgt uitzien:

  • Was je haar zo min mogelijk. Je kunt ze wassen met alleen de Moisturizer; je haar blijft hierdoor beter hanteerbaar, wel uitspoelen! Gebruik de Cleanser (shampoo) alleen als er zich veel haarproducten op je hoofd hebben opgehoopt die je niet met de Moisturizer kunt verwijderen. Foame, gel en haarlak zorgen vaak voor build-up. Advies is dan ook om eens in de 14 tot 21 dagen toch een klein beetje shampoo te gebruiken met sulfaten.
  • Droog je haar na het wassen met een hydrofieldoek of met een oud katoenen t-shirt. Deze doeken beschadigen je krullen niet. Wikkel de doek om je haar en dep het voorzichtig droog of crunch je krullen droog. Scheelt ook weer in de droogtijd.
  • Neem je zijden/satijnen kussensloop mee. Hiermee voorkom je dat je haar afbreekt, droog en pluizig wordt.
  • ‘s Ochtends kun je ervoor kiezen om wat van het selfmade product in te spuiten en vervolgens eventueel nog wat Curl Crème in je krullen te crunchen.
  • Elke avond voor het slapen gaan maak je je haar weer een heel klein beetje nat en breng je er wat Moisturizer in aan. Daarna kun je – afhankelijk van de lengte van je haar – een pineapple op je hoofd maken. Niet te strak vastzetten.
  • Op het strand of na het zwemmen spray je het selfmade product in je haar.
  • Probeer je föhn of krulborstel thuis te laten en geef je krullen even rust.

  Zon! Bescherm je krullen

  Je krullen beschermen tegen de zon doe je d.m.v. een sjaal, pet, hoedje of bandana. Koop op een gezellige lokale markt een leuk strooien hoedje, zo heb je gelijk een super leuk vakantie souveniertje.

  Als je liever niets op je hoofd wilt dragen, dan breng je de Curl Crème op je krullen. Deze is voorzien van een UV-FILTER.

  Zwemmen

  Chloor en zout water kunnen je haar beschadigen als het na het zwemmen te lang in je krullies blijft zitten. Uiteraard is het dragen van een badmuts het beste om beschadiging van je krullen te voorkomen maar ja, dat doen wij natuurlijk niet. Als je hier niets voor voelt, kun je ook het volgende doen: Maak je krullen ‘s ochtends voor het zwemmen goed vochtig en breng daarna een beetje Moisturizer op je haar aan. Dit vormt een soort barrière tegen chloor en zout water. Spoel je haren met ruim water uit zodra je klaar bent met zwemmen, pak de vernevelaar en spray!

  Zodra je daartoe in de gelegenheid bent, kun je je haren met een beetje shampoo wassen, uiteraard alleen je hoofdhuid en goed uitspoelen om een geen vunzige laag achter te laten.

  Zonder stress over je krullen op vakantie

  Ga je op vakantie dan hoef je wat Curls Control betreft niet met je handen in je krullen te zitten.

  Nogmaals op een rijtje:

  Belangrijk is dat jij je krullen beschermt tegen zout, chloor en de zon. Zorg dat je de vochtbalans van je krullen op peil houdt. Draag je haar eens op een andere manier, een die je weinig tijd kost; de pineapple bijvoorbeeld.

  Alvast een fijne vakantie toegewenst!

  Ooooo nog één waardevolle TIP:

  Je hoeft niet altijd weer producten in je krullen aan te brengen als het weer iets pluizig wordt. Tijdens het verdampen van het vocht in je krullen blijft het product achter in je haar. Activeer de product met de vernevelaar. Crunch of geef een twirl aan je krullen. Bijf vervolgens van je krullen af, laat ze aan de lucht drogen of gebruik de diffuser op lauwe tot koude stand.

  P.s. wist je dat wij tegenwoordig ook een kleine variant van het totaalpakket hebben. Deze bestaat uit een Moisturizer, Curl Crème en een Cleanser van allemaal 75 ml. Perfect voor op vakantie.

   

   

  Laat een reactie achter

  What are your experiences? Read or write a review here.

  *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  * Verplichte velden

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »