Op ma-vr voor 16:30 besteld, vandaag verzonden!
Curls Control = CG Proof
450+ klanten beoordelen ons met een 9.5 ⭐️
  • Nederlands
  • Vocht balans

    14 / Apr / 2023

    Vocht balans

    Vocht balans is essentieel voor je krullen.

    Pluizige, ontplofte krullen, we balen er enorm van toch?

    Hydrateren is het sleutelwoord om controle te krijgen over onze krullen. Maar hoe doen we dat, vochtbalans creëren? Krullend haar heeft een andere structuur dan "gewoon" steil haar, en het handhaven van de juiste vochtbalans is van cruciaal belang om gezonde, veerkrachtige krullen te creëren.

    We bespreken graag met je waarom vochtbalans zo belangrijk is voor krullend haar. Daarnaast geven we enkele tips voor het handhaven van de juiste vochtbalans.

    Waarom is vochtbalans belangrijk voor krullend haar? 


    Krullend haar heeft van nature meer porositeit dan steil haar. Dit komt omdat krullend haar een hele andere structuur heeft dan het "gewone" steile haar.

    Dit betekent ook dat de haarschubben van krullend haar meer openstaan waardoor vocht gemakkelijker in en uit het haar kan ontsnappen. Dit kan leiden tot een onevenwichtige vochtbalans, wat kan resulteren in droge, breekbare, pluizige en uitgerekte krullen. Krullen die niet krullen maar het wel heel erg graag willen. Wij zeggen eigenlijk ook altijd, onder de douche pluizen je krullen toch ook niet?! Dus pluizen je krullen, mis je de vochtbalans en de juiste verzorging. 

    De juiste vochtbalans in het haar zorgt ervoor dat het haar gezond blijft en zijn natuurlijke veerkracht behoudt. Het vocht in je krullen helpt pluis te verminderen en de glans te verbeteren. Als je de vochtbalans van je krullen niet goed in de gaten houdt, kan dit leiden tot beschadigd haar dat gemakkelijk breekt en er dof uitziet. Uiteraard is vocht alleen niet voldoende, hydrateren met goede ingrediënten in de voeding/verzorging is essentieel.

    Wist je dat:

    • +/- 80% van onze krullen uit vocht bestaat? 
    • En dat het helemaal niet raar is dat als de zon schijnt of de verwarming aanstaat het vocht uit je krullen verdwijnt?
    • Het fijn is dat je de vernevelaar kunt pakken om weer een vochtbalans te creëren omdat de producten uiteraard zich nog in je krullen bevinden.

    Tips voor het creëren van de juiste vochtbalans:


    Hoe creëer je vochtbalans in je krullen?

    Nadat je je hoofdhuid goed en zorgvuldig hebt gewassen met een milde reiniging is het belangrijk om vocht in je krullen te brengen. Dit doe je door te knijpen in je krullen, in de krullenwereld wordt dit ook wel crunchen genoemd. Je knijpt net zolang in je krullen en voegt vocht toe totdat je een soppig geluidje hoort van het vocht maar...het vocht niet meer uit je krullen drupt. Besef dat nu je een mooie vochtbalans hebt gecreëerd, er weer ruimte is voor de moisturizer. Is je haar kliedernat, dan kan de moisturizer er niet meer bij in en creëer je überhaupt geen balans. Na het bereiken van een goede vochtbalans, is de basis gelegd om je krullen te gaan verzorgen met de productlijn van Curls Control.

    Al de 4 producten zijn op elkaar afgestemd qua proteïne, voedende oliën en verzorgende ingrediënten. Gebruik een hydraterende shampoo, een goede shampoo is vrij van sulfaten en voorzien van hydrolized wheat proteïnen. Wheat proteïnen = graan en granen houden vocht vast. 

    1. Het gebruik van een shampoo en conditioner die speciaal is ontworpen voor krullend haar, kan helpen om de vochtbalans in het haar te behouden. Onze producten zijn rijkelijk voorzien van hydraterende ingrediënten zoals o.a. Aloë-Vera, Jojoba-olie en Argan olie. 
    2. Maak gebruik van leave-in product, altijd erg fijn. Aan de hand van de porositeit van je haar bepaal je of je het uitspoelt, half uitspoelt of in je krullen laat zitten.
    3. Als je de moisturizer als een leave-in gebruikt, helpt dit enorm om de vochtbalans van krullend haar te behouden. De leave-in wordt niet uitgespoeld en zo kan het gedurende de dag vocht aan het haar toevoegen. Less is more, onthoudt dit goed. Gebruik je teveel product, verzwaart dit je krullen en voelt het vettig aan.
    4. Gebruik geen katoenen handdoek, deze haalt zowel het vocht als de producten uit je krullen. Daarnaast heeft ruw katoen een schurend effect.
    5. Gebruik regelmatig een diep conditionerend masker, de moisturizer biedt je deze mogelijkheid.
    6. Beperk het gebruik van hittegereedschap.
    7. Bescherm het haar tegen de zon. UV-straling kan het haar uitdrogen en de vochtbalans verstoren. Draag een hoed of sjaal als je in de zon bent, of gebruik een stylingproduct met UV-bescherming.

    Conclusie:


    Het handhaven van de juiste vochtbalans is essentieel voor gezond krullend haar. Door te kiezen voor hydraterende producten, regelmatig je krullen een masker te geven met de moisturizer, goed vocht in je krullen te crunchen en het haar te beschermen tegen hitte en UV-straling, kun je een goede vochtbalans in je haar creëren. 

    Laat een reactie achter

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden