Op ma-vr voor 16:30 besteld, vandaag verzonden!
Curls Control = CG Proof
450+ klanten beoordelen ons met een 9.5 ⭐️
  • Nederlands
  • Krullen ploppen: dé droogtechniek voor veerkrachtige krullen

    Curls Control - 26 / May / 2023

    Krullen ploppen: dé droogtechniek voor veerkrachtige krullen

    Onverstoord jouw krullen stylen en focussen op andere taken? Krullen ploppen is de perfecte manier | Eenvoudige uitvoering

    Krullen ploppen: dé droogtechniek voor veerkrachtige krullen

    Jouw prachtige krullenbos is onderdeel van wie jij bent. Alleen kan het stylen ervan soms een grote uitdaging zijn. Hoe kun je je krullen in vorm krijgen zonder hitte of stylingtools te gebruiken? Het antwoord is simpel: krullen ploppen! Deze techniek wint steeds meer aan populariteit. En dat is niet voor niks. Het is een fantastische droogtechniek voor prachtig gedefinieerde krullen. Ook helpt het om pluis te verminderen en meer volume aan te brengen. En dat allemaal zonder jouw haar te beschadigen. Krullen ploppen voor gezond haar is supersimpel! Wil je meer weten over deze techniek? Je leest het in deze blog!

    Wat is krullen ploppen?

    Simpel gezegd is ploppen een speciale droogtechniek. Deze techniek is bedoeld om overtollig water na de wasbeurt uit jouw haar te krijgen. Wat bijzonder is aan krullen ploppen, is dat je met deze droogtechniek ongestoord je krullen kunt definiëren. Wikkel je natte haar eenvoudig omhoog in een katoenen shirt of hydrofiele doek en je kunt doen wat je wilt! Focus je bijvoorbeeld op je kleding, make-up, ontbijt of de was in plaats van het stylen. Je kunt zelfs jouw krullen ploppen voor het slapen gaan en met veerkrachtige krullen opstaan.

    Voordelen van krullen ploppen

    Jouw haar stylen kan op verschillende manieren. Waarom dan toch kiezen voor de methode van krullen ploppen? Dit zijn de voordelen van deze droogtechniek:

    • Definieert veerkrachtige krullen
    • Behoudt vochtbalans
    • Makkelijk uitvoerbaar
    • Tijdbesparend
    • Voorkomt pluis
    • Bespaart hoge aanschafkosten
    • Geen hitte of stylingtools nodig
    • Voorkomt schade door hitte

    Stappenplan krullen ploppen

    Nu je meer weet over de techniek, zijn de voordelen niet te ontkennen. Wil je zelf jouw krullen ploppen? En wil je ervaren wat de droogtechniek voor jouw haar doet? Met deze stappen kun je eenvoudig en snel zelf jouw krullen ploppen:

    1. Was je haar: Allereerst reinig je jouw haar volgens de Curly Girl methode. Dit doe je het best met een sulfaatvrije shampoo , mild reinigende Cleanser en vervolgens onze vochtinbrengende conditioner. Zo houd je jouw krullen zacht en gehydrateerd. Dep je haar vervolgens voorzichtig droog met een hydrofiele handdoek. Hierdoor verwijder je overtollig water.
    2. Breng verzorgende haarproducten aan: Breng vervolgens de producten aan, die je normaal gebruikt voor het stylen van je haar. Gebruik bijvoorbeeld een leave-in conditioner , een krulversterkende crème om je haar te verzorgen. Kam vervolgens jouw haar met een krullenkam om jouw haar te ontwarren. Met deze tool bescherm je jouw haar tegen breuk en pluis.
    3. Pak een katoenen shirt of doek: Nadat je jouw haar hebt gewassen en hebt verzorgd, kun je nu jouw krullen ploppen. Pak een zacht katoenen shirt of doek uit de kast. Zorg ervoor dat deze groot genoeg is om helemaal om jouw haar heen te wikkelen. Leg deze vervolgens op een vlakke ondergrond. Gebruik een ondergrond op heup- en borsthoogte om geen last van je rug of nek te krijgen.
    4. Wikkel het shirt of het doek omhoog: Buig voorover en plaats je haar in het midden van de katoenen stof. Verdeel jouw lokken gelijkmatig over de hydrofiele doek. Pak vervolgens de uiteinden van het shirt of doek en wikkel het voorzichtig omhoog. Maak een knoop of gebruik bijvoorbeeld een elastiekje om deze bij elkaar te binden. Zo blijft de katoenen stof goed zitten.
    5. Laat je haar drogen: Laat je haar nu volledig drogen voordat je het shirt of het doek verwijdert. Hoe lang je het shirt of doek moet laten zitten, is afhankelijk van de dikte en lengte van jouw haar. Controleer of je haar volledig droog is. Is dat het geval? Verwijder vervolgens het shirt of het doek en schud voorzichtig je krullen los.

    Meer weten over krullen ploppen?

    Krijg je de techniek niet helemaal onder de knie? En ontvang je graag persoonlijk advies? Wij helpen je graag verder! Met jarenlange ervaring begrijpen wij hoe je het best jouw krullen kunt verzorgen en stylen. Kom eens langs bij één van onze verkooppunten voor meer informatie over de techniek of voor aankoop van passende verzorgingsproducten. Natuurlijk kun je er ook terecht voor een professionele knipbeurt. De gecertificeerd hairstylist vertelt jou graag meer over krullen ploppen.

    Laat een reactie achter

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden